Sambal Goreng Tempé

Tempé wordt veel gebruikt in Indonesische gerechten. Het is een soort koek gemaakt van soyabonen en is geschikt voor veel vegetarische gerechten. Zo ook voor deze Sambal Goreng Tempé. Dit gerecht is heerlijk in combinatie met Semur Daging en een frisse Komkommersalade.

5 stemmen

Onze producten in dit recept

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Snijd de tempé in reepjes van ongeveer 3 centimeter lang en ¾ centimeter breed.

Frituur de eerste helft van de tempé reepjes op 180 graden, totdat ze mooi donkerbruin en knapperig zijn. Leg de tempé op keukenpapier en laat het uitlekken. Doe vervolgens hetzelfde met de andere helft van de tempé.

Verhit een koekenpan en voeg 3 eetlepels zoete dikke ketjap, 2 eetlepels palmsuiker, 1 eetlepel sambal brandal en een half teentje knoflook toe. Breng het geheel aan de kook en voeg ook de helft van de tempé toe. Laat het geheel een minuut tot anderhalf op het vuur terwijl je het omschept, totdat de ingrediënten aan de tempé blijven plakken, als een soort stroperige massa. Zodat ze mooi glimmen.

Herhaal dit voor de resterende tempé en overige ingrediënten.

Serveertip

Voeg zes peteh bonen toe.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 297,0 kcal
Proteïnes 12,8 g
Suikers 34,0 g
Vezels 5,7 g
Vetten: 8,1 g
- Verzadigde vetten 1,2 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 262,6 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 0,0 mg
Sodium 894,9 mg

* 1 portie = 100 g