Sambal Goreng Tempé

Sambal Goreng Tempé

Tempé wordt veel gebruikt in Indonesische gerechten. Het is een soort koek gemaakt van soyabonen en is geschikt voor veel vegetarische gerechten. Zo ook voor deze Sambal Goreng Tempé. Dit gerecht is heerlijk in combinatie met Semur Daging en een frisse Komkommersalade.

Servings

4

Cook time

Pittig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g tempé
  • 6 eetlepels Conimex Zoete Dikke Ketjap
  • 4 eetlepels palmsuiker of 3 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels Conimex Sambal Brandal
  • 1 teentje knoflook
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 297
    • Eiwitten 12.8g
    • Koolhydraten incl. vezels 46.2g
    • Koolhydraten excl. vezels 40.5g
    • Suikers 34.0g
    • Vezels 5.7g
    • Vetten 8.1g
    • Verzadigde vetten 1.2g
    • Onverzadigde vetten 6.2g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 1.6g
    • Meervoudig onverzadigd vet 4.2g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 895mg
    • Zout 2.24g
    • Calcium 9%
    • Ijzer 11%
    • Potassium 5%
    • Vitamine C <1%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Snijd de tempé in reepjes van ongeveer 3 centimeter lang en ¾ centimeter breed.

  2. Frituur de eerste helft van de tempé reepjes op 180 graden, totdat ze mooi donkerbruin en knapperig zijn. Leg de tempé op keukenpapier en laat het uitlekken. Doe vervolgens hetzelfde met de andere helft van de tempé.

  3. Verhit een koekenpan en voeg 3 eetlepels zoete dikke ketjap, 2 eetlepels palmsuiker, 1 eetlepel sambal brandal en een half teentje knoflook toe. Breng het geheel aan de kook en voeg ook de helft van de tempé toe. Laat het geheel een minuut tot anderhalf op het vuur terwijl je het omschept, totdat de ingrediënten aan de tempé blijven plakken, als een soort stroperige massa. Zodat ze mooi glimmen.

  4. Herhaal dit voor de resterende tempé en overige ingrediënten.

Serveer de tempé met Semur Daging en Komkommersalade.