Sambal Goreng Telor

Sambal Goreng Telor, zijn kruidige eieren in sambal-tomatensaus met kokos. De eieren in sambal oelek saus maken dit recept een pittige maaltijd. Sambal Goreng Telor is een lekker vegetarisch Indisch gerecht.

60 stemmen

30 min
Pittig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Snipper de ui en hak de knoflook fijn.

Kook de eieren hard in 8 minuten. Pel en bewaar in warm water.

Verhit 2 el Conimex wokolie, wok de uien en de knoflook op een laag vuur. Voeg 2 el Conimex sambal Oelek, 2 tl suiker en 2 el tomatenpuree toe en bak deze kort mee. Voeg 3 dl kokend water toe en laat het geheel 3 minuten doorkoken.

Roer de Conimex geraspte kokos door de saus en zet het vuur laag.

Kerf de gepelde eieren lichtjes in zodat de smaak er beter intrekt. Voeg de eieren toe en warm ze ca. 2 minuten mee.

Halveer de eieren, leg ze in een diepe schaal en schenk de warme saus erover.

Serveertip

Serveer de sambal goreng telor met een in ringen gesneden lente-ui en atjar tjampoer.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 230,0 kcal
Proteïnes 15,6 g
Suikers 5,4 g
Vezels 2,1 g
Vetten: 14,6 g
- Verzadigde vetten 6,6 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 229,5 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 429,2 mg
Sodium 413,5 mg

* 1 portie = 100 g