Sambal Goreng Telor

Sambal Goreng Telor

Sambal Goreng Telor, zijn kruidige eieren in sambal-tomatensaus met kokos. De eieren in sambal oelek saus maken dit recept een pittige maaltijd. Sambal Goreng Telor is een lekker vegetarisch Indisch gerecht.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Pittig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 8 eieren
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el Conimex Wokolie
  • 4 tl Conimex Sambal Oelek
  • 2 tl bruine suiker
  • 2 el tomatenpuree
  • 4 el Conimex Geraspte Kokos
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 287
    • Eiwitten 15.6g
    • Koolhydraten incl. vezels 11.2g
    • Koolhydraten excl. vezels 9.1g
    • Suikers 5.4g
    • Vezels 2.1g
    • Vetten 20.8g
    • Verzadigde vetten 7.7g
    • Onverzadigde vetten 11.2g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 4.5g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.1g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 429mg
    • Natrium 413mg
    • Zout 1.03g
    • Calcium 8%
    • Ijzer 15%
    • Potassium 10%
    • Vitamine C 6%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.

  2. Kook de eieren hard in 8 minuten. Pel en bewaar in warm water.

  3. Verhit 2 el Conimex wokolie, wok de uien en de knoflook op een laag vuur. Voeg 2 el Conimex sambal Oelek, 2 tl suiker en 2 el tomatenpuree toe en bak deze kort mee. Voeg 3 dl kokend water toe en laat het geheel 3 minuten doorkoken.

  4. Roer de Conimex geraspte kokos door de saus en zet het vuur laag.

  5. Kerf de gepelde eieren lichtjes in zodat de smaak er beter intrekt. Voeg de eieren toe en warm ze ca. 2 minuten mee.

  6. Halveer de eieren, leg ze in een diepe schaal en schenk de warme saus erover.