Sambal Goreng Telor - Kruidige eieren in sambal-tomatensaus met kokos

Deze eieren in sambal oelek saus maken dit recept een pittige maaltijd. Deze sambal goreng telor- kruidige eieren in sambal-tomatensaus met kokos is klaar in 30 minuten.

45 stemmen

20 min
Kruidig

Ingrediënten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de eieren hard in 8 minuten. Pel en bewaar in warm water. Pel de uien en de knoflook. Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn.

verhit een wok, voeg 2 el Conimex Wok Olie toe en wok de uienringen op een hoog vuur lichtbruin. Voeg de knoflook, de Conimex Sambal Oelek, de suiker de tomatenpuree toe en bak deze kort mee. Voeg 3 dl kokend water toe en laat het geheel 4 minuten flink doorkoken. Roer de Conimex Geraspte Kokos door de saus en zet het vuur laag.

Kerf de gepelde eieren lichtjes in zodat de smaak er beter intrekt. Voeg de eieren toe en warm ze ca. 5 minuten mee. Halveer eventueel de eieren, leg ze in een diepe schaal en schenk de warme saus erover.

Serveertip

Serveer de sambal goreng telor - Kruidige eieren in sambal-tomatensaus met kokos met Conimex mihoen en geef er gewokte sperziebonen bestrooid met wat gezouten pinda’s bij.