Sambal Goreng Boontjes - pittig gewokte boontjes

Dit recept sperziebonen met sambal brandal en mie nestjes is gekruid met de boemboe Conimex voor sajoer boontjes. De romige kokosmelk mag niet ontbreken voor de structuur. De boontjes worden geserveerd met de kip.

7 stemmen

15 min
Pittig

Ingrediƫnten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de Conimex mie nestjes volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de kipfilet in blokjes.

Verhit een wok, voeg een eetlepel Conimex wok olie toe en wok de kipblokjes, de sperziebonen en de Conimex sambal brandal naar smaak 10 minuten. Voeg de Conimex boemboe sajoer boontjes en de Conimex romige kokosmelk toe en laat het geheel ca.5 minuten, met een deksel op de pan, zachtjes pruttelen.

Schep de warme mie in diepe borden of kommen, verdeel de sambal goreng boontjes erover.

Serveertip

Teveel sambal in deze sambal goreng boontjes - pittig gewokte boontjes gebruikt? Voeg wat suiker toe of juist iets zuurs zoals limoensap. Een slokje melk bij het eten doet ook wonderen.

Variaties

Vervang de sperziebonen door in stukjes gesneden snijbonen.