Sambal Brandal-kabeljauw met citroenboontjes

Dit zalige vis recept van kabeljauw met sambal brandal is een lekkere pittige maaltijd. De mihoen is een fijne combinatie met de snijbonen en gembersiroop van Conimex.

0 stemmen

20 min
Pittig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Laat de kabeljauwfilets ontdooien. Bereid de Conimex mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp ondertussen de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Pel de knoflook en snijd in dunne plakjes. Wrijf de kabeljauw helemaal in met de Conimex sambal brandal.

Verhit 2 eetlepels Conimex wok olie in een koekenpan en bak hierin de kabeljauw op vrij laag vuur aan beide kanten lichtbruin en gaar.

Verhit een wok, schenk er 2 eetlepels olie in en wok hierin de knoflook 1 minuut. Schep de plakjes uit de pan. Roerbak in dezelfde wok de snijbonen met de citroenrasp en wat zout 5 minuten. Voeg 1 el citroensap en 1 eetlepel Conimex gembersiroop toe. Even doorwarmen.

Schenk de rest van het citroensap en de gembersiroop naast de kabeljauw in de pan. Schud de pan zachtjes.

Verdeel de mihoen over 4 borden, leg de kabeljauw ernaast, schep de citroensnijbonen erbij en strooi de plakjes knoflook erover.

Serveertip

Zet voor extra smaak Conimex Ketjap Manis Gold op tafel.

Variaties

Gebruik in deze sambal brandal-kabeljauw met citroenboontjes Conimex Sambal Manis als het iets minder pittig moet zijn, maar wel net zo lekker kruidig.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 655,0 kcal
Proteïnes 35,3 g
Suikers 1,5 g
Vezels 7,8 g
Vetten: 14,6 g
- Verzadigde vetten 2,7 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 162,4 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 64,5 mg
Sodium 245,7 mg

* 1 portie = 100 g