Sambal Badjaknoedels met gehakt en prei

Sambal Badjaknoedels met gehakt en prei

Dit noedels recept met rundvlees en prei heeft een hemelse smaak. De sambal badjak heeft een sterke en pittige smaak die samen met de Ketjap manis zorgt voor het oosterse jasje van dit heerlijke gerecht.

Servings

2

Prep

15 min

Cook time

Pittig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 125 g Conimex Wok Noedels
  • 2 grote preien
  • 1 el Conimex Wok Olie
  • 150 g rundergehakt
  • 2 tl Conimex Sambal Badjak
  • 3 el Conimex Ketjap Manis
  • Serveergrootte 2

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 557
    • Eiwitten 22.4g
    • Koolhydraten incl. vezels 59.0g
    • Koolhydraten excl. vezels 55.1g
    • Suikers 13.9g
    • Vezels 3.9g
    • Vetten 26.8g
    • Verzadigde vetten 10.3g
    • Onverzadigde vetten 14.9g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 5.5g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.4g
    • Transvet 0.4g
    • Cholesterol 40mg
    • Natrium 1478mg
    • Zout 3.69g
    • Calcium 4%
    • Ijzer 10%
    • Potassium 13%
    • Vitamine C 20%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de Conimex wok noedels volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken. Was en snijd de prei in ringen.

  2. Verhit een wok, voeg een eetlepel wok olie toe en wok het rundergehakt en de preiringen ca. 3 minuten. Schep de afgekoelde noedels, de sambal badjak en de ketjap manis erdoor en roerbak nog 3 minuten.

  3. Schep de sambalnoedels in diepe borden of kommen.