Salade met gebakken Thaise mosselen

De lekkerste spicy salade met gebakken Thaise mosselen maak je eenvoudig en snel zelf met Conimex Groene Curry, een Thaise Curry met groene pepers en citroengras. Een heerlijke salade met komkommer en limoen die extra lekker is bij een barbecue.

0 stemmen

15 min
Mild
Onze producten in dit recept

Ingrediƫnten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Laat de mosselen goed uitlekken. Meng ze met de Conimex Kruidenpasta Groene Curry. Was en snijd de komkommer in halve plakjes. Boen de limoen onder de koude kraan schoon en rasp de schil (alleen het groene deel, het wit eronder is bitter van smaak). Snijd de limoen doormidden en pers de helften uit.

Maak een dressing van de rasp, het sap, de suiker, zout, peper en 5 el Conimex Wok Olie.

Laat een grote wok goed heet worden. Voeg een el olie toe en roerbak hierin de mosselen 2 minuten. Meng ondertussen de slablaadjes met de plakjes komkommer en de dressing.

Schep de salade op 4 grote borden en verdeel de gebakken mosselen erover. Serveer direct.

Serveertip

Zet voor de liefhebbers bij de salade met gebakken Thaise mosselen,Conimex Sambal op tafel.

Variaties

Vervang de kruidenpasta voor groene curry door Conimex Kruidenpasta Rode Curry. Voeg aan de salade ook nog geraspte wortel en in partjes gesneden tomaat toe.