Sajoerboontjes met taugé en kerriekarbonaadjes

Deze sajoerboontjes met taugé en kerriekarbonaadjes maak je eenvoudig zelf met dit recept en Conimex Ketjap Manis, Sajoer Boontjes, Kerie Djawa en natuurlijk Wokolie. Kinderen zijn dol op deze rijst met groenten. Mag niet ontbreken bij een rijsttafel.

0 stemmen

40 min
Kruidig

Ingrediënten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Wrijf de karbonades in met de Conimex Kerrie Djawa en de Conimex Ketjap Manis. Verhit een scheutje Conimex Wok Olie in een koekenpan en bak hierin de karbonaadjes op hoog vuur in 3 minuten aan beide kanten lichtbruin. Draai het vuur laag en braad de karbonaadjes in 15-20 minuten verder bruin en gaar. Draai ze regelmatig om.

Kook ondertussen de basmatirijst in water met wat zout of ketjap gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de sperziebonen schoon en kook ze 4 minuten in kokend water voor.

Laat een grote wok goed heet worden. Voeg een scheutje Conimex Wok Olie toe en wok hierin de boontjes 2 minuten. Meng er 200 ml water en de Conimex Boemboe Sajoer Boontjes doorheen en laat het zo 15 minuten pruttelen. Schep dan de taugé door de boontjes en laat dit nog heel eventjes doorwarmen.

Schep de sajoer boontjes en de rijst op 4 borden en leg de karbonaadjes ernaast.

Variaties

Serveer de Sajoerboontjes met taugé en kerriekarbonaadjes met een potje Conimex Sambal Oelek. Voeg met de taugé een blikje uitgelekte maïskorrels (of minimaïskolfjes) toe. Vervang de schouderkarbonade door halskarbonade of ribkarbonade.