Sajoerboontjes met pittige gehaktballetjes

Dit recept sperziebonen in sajoer boontjes saus maken een heerlijke combinatie met de pittige gehaktballen van rundvlees met sambal brandal en ketjap manis. Eet smakelijk!

3 stemmen

20 min
Kruidig

Ingrediƫnten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Pel de uien. Snipper 1 ui fijn en snijd de andere in halve ringen. Meng het rundergehakt met de fijngesnipperde ui, 2 theelepels Conimex sambal Brandal en de Conimex ketjap manis en draai er kleine balletjes van.

Laat een grote wok goed heet worden, schenk een eetlepel Conimex wokolie in en wok hierin de boontjes en de halve uienringen 2 minuten.

Meng hier 200 ml water en de Conimex boemboe sajoer boontjes doorheen en laat het 15 minuten pruttelen. Kook ondertussen de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit twee eetlepels wokolie in een koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes op een hoog vuur in 2 minuten rondom bruin. Draai het vuur laag en laat de gehaktballetjes in ongeveer 5 minuten verder gaar worden. Draai ze regelmatig om.

Schep de sajoerboontjes en de rijst op 4 borden. Verdeel de gehaktballetjes over de rijst.

Serveertip

Voor op tafel: Conimex Gebakken Uitjes.

Variaties

Vervang 100 g boontjes in deze sajoerboontjes met pittige gehaktballetjes door 150 g schoongemaakte champignons.