Sajoer van spitskool met kokosgehakt

Verrukkelijke sajoer van spitskool met kokosgehakt uit de Indonesische keuken. Sajoer is een vochtig groentegerecht met spitskool, lente-uien, vleestomaten en rundergehakt. Extra lekker en vol van smaak door Conimex Boemboe Sajoer Groenten. Serveer de sajoer met witte rijst.

0 stemmen

25 min
Kruidig

Ingrediƫnten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de rijst volgende de aanwijzing op de verpakking.

Meng gehakt met de Conimex Seroendeng en naar smaak met zout en peper. Draai er kleine balletjes van. Maak de spitskool schoon en snijd in repen. Was en snijd de tomaten in partjes. Snijd de lente-uitjes in stukjes. Houd de witte stukjes apart.

Verhit een wok, voeg een scheutje Conimex Wok Olie toe en wok de kool en de tomaten 3 min. Voeg 2 dl water en de Conimex Boemboe Sajoer Groenten toe en ca 3 min zachtjes laten pruttelen. Wok de laatste min de groente lente-uistukjes mee.

Verhit ondertussen een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de gahaktballetjes in ca. 5 min rondom goudbruin en gaar.

Schep de sajoer, rijst en kokosballetjes op 4 borden. Bestrooi met lente-uistukjes.

Serveertip

Zet voor de liefhebbers bij de sajoer van spitskool met kokosgehakt,Conimex Sambal op tafel.