Sajoer snijboontjes met vis, rode peper & taugé

Bijzondere sajoer boontjes gemaakt van snijbonen, stevige visfilet, taugé, knoflook, rode peper en Conimex Sajoer Boontjes. Geserveer met witte rijst. Lekker met Conimex Kroepoek Cassave.

8 stemmen

25 min
Kruidig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Maak de snijbonen schoon, halveer en snijd in dunne reepjes. Kook de snijboonreepjes 5 minuten in ruim kokend water met wat zout beetgaar en giet ze af.

Pel en snijd de knoflook in plakjes. Verwijder de zaadlijsten van het pepertje en snijd in reepjes. Snijd de vis in stukjes. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking en giet hem af.

Verhit ondertussen een wok, voeg 2 eetlepels olie toe en roerbak hierin de knoflook en de peper 3 minuten. Voeg de vis toe en roerbak voorzichtig 3 minuten, voeg de boemboe Sajoer Boontjes en 200 ml heet water toe en laat op een matig hoog vuur ca. 5 min. zachtjes pruttelen. Voeg als het gerecht te droog begint te worden een scheutje heet water toe en warm goed door.

Schep de snijboontjes en de taugé er voorzichtig door en warm mee. Verdeel de Sajoer snijboontjes en de warme rijst over 4 borden.

Serveertip

Serveer de Sajoer snijboontjes met vis, rode peper & taugé met Conimex Kroepoek Cassave voor een lekker knappertje.

Variaties

Ook lekker met een stukje fijngesneden verse gember, de rode peper kan wanneer gewenst weggelaten worden.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 645,0 kcal
Proteïnes 28,9 g
Suikers 8,4 g
Vezels 8,9 g
Vetten: 15,4 g
- Verzadigde vetten 3,2 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 2,7 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 70,4 mg
Sodium 556,0 mg

* 1 portie = 100 g