Sajoer snijboontjes met vis, rode peper & taugé

Sajoer snijboontjes met vis, rode peper & taugé

Bijzondere sajoer boontjes gemaakt van snijbonen, stevige visfilet, taugé, knoflook, rode peper en Conimex Sajoer Boontjes. Geserveer met witte rijst. Lekker met Conimex Kroepoek Cassave.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 600 gram snijbonen
  • 2 teentjes knoflook
  • 0.5 rode peper
  • 400 gram stevig visfilet (zoals bijvoorbeeld tilapia)
  • 400 gram witte rijst
  • 2 eetlepels Conimex Wok Olie
  • 1 pakje Conimex Boemboe Sajoer Boontjes
  • 150 gram tauge
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 645
    • Eiwitten 28.9g
    • Koolhydraten incl. vezels 102.0g
    • Koolhydraten excl. vezels 93.2g
    • Suikers 8.4g
    • Vezels 8.9g
    • Vetten 15.4g
    • Verzadigde vetten 3.1g
    • Onverzadigde vetten 11.5g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 1.4g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.3g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 70mg
    • Natrium 556mg
    • Zout 1.39g
    • Calcium 10%
    • Ijzer 19%
    • Potassium 27%
    • Vitamine C 58%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Maak de snijbonen schoon, halveer en snijd in dunne reepjes. Kook de snijboonreepjes 5 minuten in ruim kokend water met wat zout beetgaar en giet ze af.

  2. Pel en snijd de knoflook in plakjes. Verwijder de zaadlijsten van het pepertje en snijd in reepjes. Snijd de vis in stukjes. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking en giet hem af.

  3. Verhit ondertussen een wok, voeg 2 eetlepels olie toe en roerbak hierin de knoflook en de peper 3 minuten. Voeg de vis toe en roerbak voorzichtig 3 minuten, voeg de boemboe Sajoer Boontjes en 200 ml heet water toe en laat op een matig hoog vuur ca. 5 min. zachtjes pruttelen. Voeg als het gerecht te droog begint te worden een scheutje heet water toe en warm goed door.

  4. Schep de snijboontjes en de taugé er voorzichtig door en warm mee. Verdeel de Sajoer snijboontjes en de warme rijst over 4 borden.