Sajoer met sambalrijst en kip

Deze boemboe voor boontjes sajoer en rijst met sambal zijn in voor een pittig recept. De kip past er prima bij. En dat allemaal uit de wok in 30 minuten.

0 stemmen

30 min
Pittig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten en met koud water afspoelen.

Wrijf de kippenvleugeltjes in met 1 tl en naar smaak met wat zout. Verhit 2 el Conimex Wok Olie in een koekpan. Bak de vleugeltjes in ca. 10 min aan beide kanten goudbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken.

Maak de Chinese kool schoon en snijd in repen. Maak de wortel schoon en snijd in plakjes. Maak de snijbonen schoon en snijd in schuine stukjes.

Kook de plakjes wortel en de snijbonen ca. 3 min in ruim kokend water met wat zout. Afgieten. Verhit een wok, voeg een el olie toe en wok de kool, de wortel en de snijbonen 3 min.

Voeg 2 dl water en de Conimex Boemboe Sajoer Boontjes toe, breng aan de kook en ca. 3 min zachtjes laten pruttelen.

Verhit een el olie in een koekenpan of wok en bak de rijst met sambal ca. 3 min.

Schep de rijst en sajoer met de kip op 4 borden.

Serveertip

Zet voor de liefhebbers bij de sajoer met sambalrijst en kip, Conimex Seroendeng en Conimex Gebakken Uitjes op tafel.

Variaties

Vervan de Boemboe voor Sajoer Boontjes door Conimex Boemboe voor Kerrie Groenten. Bestrooi de groenten met gehakte pinda's.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 735,0 kcal
Proteïnes 20,7 g
Suikers 10,5 g
Vezels 7,5 g
Vetten: 28,2 g
- Verzadigde vetten 6,1 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 136,6 g
Transvetten 0,1 g
Cholesterol 48,2 mg
Sodium 702,4 mg

* 1 portie = 100 g