Sajoer met sambalrijst en kip

Sajoer met sambalrijst en kip

Deze boemboe voor boontjes sajoer en rijst met sambal zijn in voor een pittig recept. De kip past er prima bij. En dat allemaal uit de wok in 30 minuten.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Pittig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g witte rijst
  • 400 g kippenvleugeltjes
  • 3 tl Conimex Sambal Manis
  • 4 el Conimex Wok Olie
  • 1 chinese kool
  • 2 winterwortels
  • 220 g snijbonen
  • 95 g Conimex Boemboe Sajoer Boontjes
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 735
    • Eiwitten 20.7g
    • Koolhydraten incl. vezels 102.6g
    • Koolhydraten excl. vezels 95.1g
    • Suikers 10.5g
    • Vezels 7.5g
    • Vetten 28.2g
    • Verzadigde vetten 6.1g
    • Onverzadigde vetten 20.9g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 4.2g
    • Meervoudig onverzadigd vet 2.6g
    • Transvet 0.1g
    • Cholesterol 48mg
    • Natrium 702mg
    • Zout 1.75g
    • Calcium 14%
    • Ijzer 11%
    • Potassium 19%
    • Vitamine C 35%
    • Vitamine A 2%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten en met koud water afspoelen.

  2. Wrijf de kippenvleugeltjes in met 1 tl en naar smaak met wat zout. Verhit 2 el Conimex Wok Olie in een koekpan. Bak de vleugeltjes in ca. 10 min aan beide kanten goudbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken.

  3. Maak de Chinese kool schoon en snijd in repen. Maak de wortel schoon en snijd in plakjes. Maak de snijbonen schoon en snijd in schuine stukjes.

  4. Kook de plakjes wortel en de snijbonen ca. 3 min in ruim kokend water met wat zout. Afgieten. Verhit een wok, voeg een el olie toe en wok de kool, de wortel en de snijbonen 3 min.

  5. Voeg 2 dl water en de Conimex Boemboe Sajoer Boontjes toe, breng aan de kook en ca. 3 min zachtjes laten pruttelen.

  6. Verhit een el olie in een koekenpan of wok en bak de rijst met sambal ca. 3 min.

  7. Schep de rijst en sajoer met de kip op 4 borden.