Sajoer met broccoli en tomaat en Balinese vleesreepjes

Dit recept met Sajoer groenten is zalig door de pittige sambal badjak, zoete ketjap manis en kruidige djintan of komijn. De sajoer met broccoli en tomaat en balinese vleesreepjes is klaar in 20 minuten.

1 stem

15 min
Kruidig

Ingrediƫnten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Pel en snijd de uien in reepjes. Snijd 2 tomaten in kleine stukjes en de andere tomaten in partjes.

Verhit een wok, voeg een el Conimex Wok Olie toe en roerbak de broccoliroosjes en de helft van de uienreepjes 3 minuten. Voeg de Conimex Boemboe Sajoer Groenten en 2 dl water toe. Goed mengen en op een laag vuur 5 minuten laten pruttelen. Schep de partjes tomaat erdoor en verwarm alles nog 2 minuten.

Verhit ondertussen een hapjespan, voeg een el olie toe en roerbak hierin de vleesreepjes met de rest van de uien 3 minuten. Voeg de Conimex Djintan en de Conimex Sambal Badjak toe en roerbak nog 1 minuut. Roerbak de stukjes tomaat 5 minuten mee. Roer de Conimex Ketjap Manis erdoor en warm alles nog 1 minuut door.

Verdeel de rijst over 4 grote borden en schep de groenten en het vlees erop.

Serveertip

Geef bij de sajoer met broccoli en tomaat en balinese vleesreepjes voor een lekker kruidig knappertje Conimex Kroepoek Bali.

Variaties

Lekker anders kan ook: Voeg met de Djintan ook een snufje kaneel en een snufje Conimex Kerrie Djawa aan het vlees toe.