Sajoer Groenten - Eat more East | Conimex recept

Sajoer Groenten - Eat more East

Laten we wat vaker eten zoals ze dat in Indonesië doen. Deze heerlijke sajoer groenten zet je in een handomdraai op tafel. De echte klassieker wordt gemaakt met sperzieboontjes, maar als je nog wat groenten in huis hebt, kan je die gemakkelijk toevoegen in dit bijgerecht! Eindeloos variëren dus.

Servings

4

Cook time

Mild en kindvriendelijk

Ingrediënten

  • 150 g geschoonde spruitjes
  • 1 grote rode ui
  • 150 g sperziebonen
  • 1 Conimex Boemboe Sajoer Boontjes
  • 2 el Conimex Wokolie
  • 100 ml water
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 176
    • Eiwitten 2.8g
    • Koolhydraten incl. vezels 18.5g
    • Koolhydraten excl. vezels 15.2g
    • Suikers 9.9g
    • Vezels 3.3g
    • Vetten 11.0g
    • Verzadigde vetten 2.0g
    • Onverzadigde vetten 8.9g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.0g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.1g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 509mg
    • Zout 1.27g
    • Calcium 5%
    • Ijzer 4%
    • Potassium 7%
    • Vitamine C 43%
    • Vitamine A 6%

Bereidingswijze

  1. Maak de sperzieboontjes schoon en halveer ze. Kook de sperziebonen 3 à 4 minuten.

  2. Snijd de spruitjes in kwartjes en de ui in halve ringen.

  3. Verhit in een wok- of koekenpan 2 el Conimex Wokolie. Wok de ui en spruitjes 1 à 2 minuten. Voeg daarna de sperziebonen toe en wok deze nog een minuut mee.

  4. Voeg de Conimex Sajoer Boemboe en 100 ml water aan de groenten toe. Laat het inkoken tot de gewenste dikte.