Sajoer gemengde boontjes met gehaktkoekjes en rijst

Heerlijke Indonesische sajoer gemengde boontjes met gehaktkoekjes en rijst. De gehaktkoekjes zijn extra lekker door de half-om-half gehakt. Een groot succes bij elke barbecue. Geeft variatie en een Oosters tintje. Maak dit rijst-gerecht uit de Oosterse keuken eenvoudig zelf.

9 stemmen

30 min
Kruidig,Mild en kindvriendelijk

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Meng het gehakt in een kom met de rasp van de citroen, de Conimex geraspte kokos, 1 tl Conimex Sambal Manis, 2 el Conimex Wok olie en breng eventueel verder op smaak met wat peper en zout. Vorm er met natte handen 8 platte koekjes van.

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten.

Verhit ondertussen een wok, voeg 2 eetlepels wok olie toe en roerbak hierin de sperziebonen, snijbonen en dopertenca. 3 min. Voeg de Conimex Boemboe Sajoer Boontjes en 200 ml heet water toe en laat op een matig hoog vuur ca. 10 min. garen. Voeg tussentijds als het gerecht te droog begint te worden een scheutje heet water toe.

Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de gehaktkoekjes in ca. 8 min. aan beide kanten goudbruin en gaar.

Verdeel de rijst en de sajoerboontjes over 4 grote borden. Leg de warme gehaktkoekjes erbij. Serveer de sajoer gemengde boontjes met gehaktkoekjes en rijst direct.

Serveertip

Zet voor de liefhebbers bij de Sajoer gemengde boontjes met gehaktkoekjes en rijst,Conimex Sambal, Conimex Kroepoek Sweet Chili en Gebakken Uitjes op tafel.

Variaties

Vervang het gehakt door kipgehakt of visgehakt: pureer met de staafmixer of in de keukenmachine 400 g kipfilet of stevig wit visfilet fijn.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 845,0 kcal
Proteïnes 29,3 g
Suikers 8,7 g
Vezels 7,0 g
Vetten: 37,1 g
- Verzadigde vetten 11,7 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 52,9 g
Transvetten 0,2 g
Cholesterol 29,2 mg
Sodium 723,4 mg

* 1 portie = 100 g