Sajoer gemengde boontjes met gehaktkoekjes en rijst

Sajoer gemengde boontjes met gehaktkoekjes en rijst

Heerlijke Indonesische sajoer gemengde boontjes met gehaktkoekjes en rijst. De gehaktkoekjes zijn extra lekker door de half-om-half gehakt. Een groot succes bij elke barbecue. Geeft variatie en een Oosters tintje. Maak dit rijst-gerecht uit de Oosterse keuken eenvoudig zelf.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Mild en kindvriendelijk

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g half-om-half gehakt
  • 1 citroen
  • 2 el Conimex Geraspte Kokos
  • 1 tl Conimex Sambal Manis
  • 4 el Conimex Wok Olie
  • 400 g witte rijst
  • 200 g gebroken sperziebonen
  • 200 g snijbonen
  • 200 g doperwten
  • 95 g Conimex Boemboe Sajoer Boontjes
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 845
    • Eiwitten 29.3g
    • Koolhydraten incl. vezels 102.0g
    • Koolhydraten excl. vezels 94.9g
    • Suikers 8.7g
    • Vezels 7.0g
    • Vetten 37.1g
    • Verzadigde vetten 11.7g
    • Onverzadigde vetten 23.8g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 7.8g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.8g
    • Transvet 0.2g
    • Cholesterol 29mg
    • Natrium 723mg
    • Zout 1.81g
    • Calcium 7%
    • Ijzer 15%
    • Potassium 20%
    • Vitamine C 33%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Meng het gehakt in een kom met de rasp van de citroen, de Conimex geraspte kokos, 1 tl Conimex Sambal Manis, 2 el Conimex Wok olie en breng eventueel verder op smaak met wat peper en zout. Vorm er met natte handen 8 platte koekjes van.

  2. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten.

  3. Verhit ondertussen een wok, voeg 2 eetlepels wok olie toe en roerbak hierin de sperziebonen, snijbonen en dopertenca. 3 min. Voeg de Conimex Boemboe Sajoer Boontjes en 200 ml heet water toe en laat op een matig hoog vuur ca. 10 min. garen. Voeg tussentijds als het gerecht te droog begint te worden een scheutje heet water toe.

  4. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de gehaktkoekjes in ca. 8 min. aan beide kanten goudbruin en gaar.

  5. Verdeel de rijst en de sajoerboontjes over 4 grote borden. Leg de warme gehaktkoekjes erbij. Serveer de sajoer gemengde boontjes met gehaktkoekjes en rijst direct.