Sajoer Boontjes

Sajoer is een groentegerecht uit de Indonesische keuken. Maak dit Aziatische gerecht eenvoudig zelf met verse sperziebonen en Conimex Boemboe Sajoer Boontjes. Een verrukkelijk kruidenmengsel met authentieke oosterse smaak door de rode pepers en kokos.

38 stemmen

10 min
Pittig

Ingrediënten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Maak de sperziebonen schoon en kook ze 3 minuten voor. Verhit 2 el Conimex Wok Olie in een wok en roerbak de sperziebonen ongeveer 2 minuten.

Voeg de Conimex Boemboe Sajoer Boontjes en 200 ml water toe. Breng het al roerend aan de kook.

Laat het geheel 5-10 minuten inkoken op gematigd vuur tot de saus de gewenste dikte heeft.

Serveertip

Zet voor de liefhebbers bij de sajoer boontjes,Conimex Sambal op tafel.

Variaties

Vervang de sperziebonen door 400 g peultjes en 100 g taugé.