Sajoer Boontjes

Sajoer Boontjes

Sajoer is een groentegerecht uit de Indonesische keuken. Maak dit Aziatische gerecht eenvoudig zelf met verse sperziebonen en Conimex Boemboe Sajoer Boontjes. Een verrukkelijk kruidenmengsel met authentieke oosterse smaak door de rode pepers en kokos.

Servings

4

Prep

10 min

Cook time

Pittig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 500 g verse sperziebonen
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 95 g Conimex Boemboe Sajoer Boontjes
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 184
    • Eiwitten 2.9g
    • Koolhydraten incl. vezels 20.3g
    • Koolhydraten excl. vezels 15.8g
    • Suikers 7.5g
    • Vezels 4.5g
    • Vetten 11.1g
    • Verzadigde vetten 2.0g
    • Onverzadigde vetten 9.0g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.0g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.2g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 500mg
    • Zout 1.25g
    • Calcium 8%
    • Ijzer 5%
    • Potassium 8%
    • Vitamine C 2%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Maak de sperziebonen schoon en kook ze 3 minuten voor. Verhit 2 el Conimex Wok Olie in een wok en roerbak de sperziebonen ongeveer 2 minuten.

  2. Voeg de Conimex Boemboe Sajoer Boontjes en 200 ml water toe. Breng het al roerend aan de kook.

  3. Laat het geheel 5-10 minuten inkoken op gematigd vuur tot de saus de gewenste dikte heeft.