Sajoer Boontjes van snijbonen met soja rijst en BBQ kip

Lekker sajoer boontjes recept eenvoudig te maken van snijdbonen met Conimex boemboe. Samen met de gekruide rijst, heerlijke gegrilde kip van de BBQ en in kerrie en sambal gebakken pinda's een smakelijk Indisch gerecht. Lekker om te serveren met Atjar Tampoer.

11 stemmen

30 min
Kruidig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Steek de barbecue een half uur van tevoren aan (of gebruik een grillpan). Kook en kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af in een vergiet, spoel met koud water af en laten uitlekken.

Snijd ondertussen de kip in 12 lange repen. Meng met ½ tl kerrie, ½ tl sambal, 1 el sojasaus en ½ el olie. Snijd de snijbonen in ruitjes.

Verwarm een wok op hoog vuur, voeg een scheutje wok olie toe en roerbak de snijbonen 3 min. Voeg de boemboe voor sajoer boontjes en 200 ml heet water toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag, leg een deksel op de wok en smoor de boontjes 10 min.

Verwarm een scheutje wok olie in een koekenpan en bak hierin de pinda’s met ½ tl kerriepoeder en ½ tl sambal 1 min. op een hoog vuur. Laten afkoelen.

Gril de kip op een met olie ingevet rooster op de barbecue of in een grillpan 5-6 min. Keer geregeld.

Schep de helft van de pinda’s door de boontjes. Meng de rijst met 2 el sojasaus. Verdeel de rijst, de boontjes en de kip over 4 borden en strooi de rest van de pinda’s over de boontjes.

Serveertip

Serveer voor extra pit bij de Sajoer Boontjes van snijbonen met soja rijst en BBQ kip Conimex kruidige Sambal Badjak en voor een fris accent Atjar Tjampoer.

Variaties

Vervang de helft van de snijbonen door doperwtjes en voeg met de pinda’s 2 el fijngesneden lente-uitjes toe.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 686,0 kcal
Proteïnes 30,1 g
Suikers 8,5 g
Vezels 8,3 g
Vetten: 19,6 g
- Verzadigde vetten 3,4 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 185,6 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 52,9 mg
Sodium 721,0 mg

* 1 portie = 100 g