Sajoer Boontjes van snijbonen met soja rijst en BBQ kip

Sajoer Boontjes van snijbonen met soja rijst en BBQ kip

Lekker sajoer boontjes recept eenvoudig te maken van snijdbonen met Conimex boemboe. Samen met de gekruide rijst, heerlijke gegrilde kip van de BBQ en in kerrie en sambal gebakken pinda's een smakelijk Indisch gerecht. Lekker om te serveren met Atjar Tampoer.

Servings

4

Prep

25 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 gram witte rijst
  • 300 gram kipfilet
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 0.5 theelepel Conimex Sambal Manis
  • 1 eetlepel Conimex Sojasaus
  • 2 eetlepels Conimex Wok Olie
  • 600 gram snijbonen
  • 1 bakje Conimex Boemboe Sajoer Boontjes
  • 50 gram pindas
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 686
    • Eiwitten 30.1g
    • Koolhydraten incl. vezels 101.4g
    • Koolhydraten excl. vezels 93.1g
    • Suikers 8.5g
    • Vezels 8.3g
    • Vetten 19.6g
    • Verzadigde vetten 3.4g
    • Onverzadigde vetten 15.4g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 4.7g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.9g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 53mg
    • Natrium 721mg
    • Zout 1.80g
    • Calcium 8%
    • Ijzer 11%
    • Potassium 23%
    • Vitamine C 11%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Steek de barbecue een half uur van tevoren aan (of gebruik een grillpan). Kook en kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af in een vergiet, spoel met koud water af en laten uitlekken.

  2. Snijd ondertussen de kip in 12 lange repen. Meng met ½ tl kerrie, ½ tl sambal, 1 el sojasaus en ½ el olie. Snijd de snijbonen in ruitjes.

  3. Verwarm een wok op hoog vuur, voeg een scheutje wok olie toe en roerbak de snijbonen 3 min. Voeg de boemboe voor sajoer boontjes en 200 ml heet water toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag, leg een deksel op de wok en smoor de boontjes 10 min.

  4. Verwarm een scheutje wok olie in een koekenpan en bak hierin de pinda’s met ½ tl kerriepoeder en ½ tl sambal 1 min. op een hoog vuur. Laten afkoelen.

  5. Gril de kip op een met olie ingevet rooster op de barbecue of in een grillpan 5-6 min. Keer geregeld.

  6. Schep de helft van de pinda’s door de boontjes. Meng de rijst met 2 el sojasaus. Verdeel de rijst, de boontjes en de kip over 4 borden en strooi de rest van de pinda’s over de boontjes.