Sajoer boontjes met wortel en Oosterse gehaktballetjes

Lekker gehaktballetjes recept uit de Indonesiche keuken. In Conimex Wok Olie gebakken gehaktballetjes met een snelle boontjes sajoer met wortelreepjes en gemaakt met zo'n handig kuipje Conimex Boemboe Sajoer Boontjes. De gehakte pinda's geven dit gerecht een lekkere bite.

8 stemmen

20 min
Kruidig

Ingrediënten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Breng in een pan water aan de kook voor de rijst. Meng ondertussen het gehakt met de Conimex Ketjap Manis en de Conimex Gebakken Uitjes en draai er kleine balletjes van.

Laat een grote wok goed heet worden, schenk 2 eetlepels Conimex Wok Olie in en wok hierin de sperziebonen 2 minuten. Meng hier 200 ml water, de boemboe en de wortelreepjes doorheen en laat het 15 minuten pruttelen. Kook ondertussen de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes op een hoog vuur in 2 minuten rondom bruin. Draai het vuur laag en laat de gehaktballetjes in ongeveer 5 minuten verder gaar worden. Draai ze regelmatig om.

Schep de sajoerboontjes en de rijst op 4 borden. Verdeel de gehaktballetjes over de rijst. Garneer het gerecht met de gehakte pinda’s.

Serveertip

Zet een schaaltje Gebakken Uitjes op tafel, dat smaakt erg lekker bij de sajoer boontjes met wortel en Oosterse gehaktballetjes.

Variaties

Voeg samen met de wortel en boemboe verse gember toe om dit gerecht een bijzondere smaak te geven.