Sajoer boontjes met paprika, gegrilde lamskoteletjes en notenrijst

Bijzonder recept sajoer boontjes. Gegilde malse lamskoteletjes met een overheerlijke sajoer boontjes met ketjap, paprika stukjes en rode uien. Geserveerd met witte rijst met ongezouten noten. Lekker met Conimex Gebakken Uitjes.

0 stemmen

25 min
Kruidig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Maak de paprika’s schoon en snijd in stukken. Pel en snijd de uien in partjes. Hak de noten grof. Meng de koteletjes in een kom met de ketjap en 2 el olie en breng eventueel verder op smaak met wat peper en zout.

Kook de b>rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten.

Verhit ondertussen een wok, voeg een eetlepel Conimex Wok Olie toe en roerbak hierin de ui en paprika ca. 3 min. Voeg de boemboe Sajoer Boontjes en 200 ml heet water toe en laat op een matig hoog vuur ca. 10 min. garen. Voeg tussentijds als het gerecht te droog begint te worden een scheutje heet water toe.

Verhit ondertussen een grillpan of de grill en gril de koteletjes ca. 2 minuten aan elke kant. Meng de rijst met de noten.

Verdeel de rijst en de sajoer boontjes over 4 grote borden. Leg de gegrilde lamskoteltjes erbij.

Serveertip

Serveer de Sajoer boontjes met paprika, gegrilde lamskoteletjes en notenrijst met Conimex Gebakken Uitjes.

Variaties

Bestrooi het gerecht met verse kruiden zoals peterselie of koriander.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 865,0 kcal
Proteïnes 31,1 g
Suikers 21,5 g
Vezels 7,3 g
Vetten: 31,1 g
- Verzadigde vetten 5,7 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 12,9 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 53,7 mg
Sodium 879,8 mg

* 1 portie = 100 g