Sajoer boontjes met paprika, gegrilde lamskoteletjes en notenrijst

Sajoer boontjes met paprika, gegrilde lamskoteletjes en notenrijst

Bijzonder recept sajoer boontjes. Gegilde malse lamskoteletjes met een overheerlijke sajoer boontjes met ketjap, paprika stukjes en rode uien. Geserveerd met witte rijst met ongezouten noten. Lekker met Conimex Gebakken Uitjes.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 3 rode paprika's
  • 6 rode uien
  • 100 gram ongezouten noten
  • 400 gram lamskoteletjes
  • 3 eetlepels Conimex Wok Olie
  • 2 eetlepels Conimex Ketjap Manis
  • 1 bakje Conimex Boemboe Sajoer Boontjes
  • 400 gram witte rijst
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 879
    • Eiwitten 30.5g
    • Koolhydraten incl. vezels 117.5g
    • Koolhydraten excl. vezels 110.2g
    • Suikers 21.5g
    • Vezels 7.3g
    • Vetten 28.3g
    • Verzadigde vetten 6.5g
    • Onverzadigde vetten 23.0g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 8.8g
    • Meervoudig onverzadigd vet 2.8g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 49mg
    • Natrium 904mg
    • Zout 2.26g
    • Calcium 7%
    • Ijzer 10%
    • Potassium 21%
    • Vitamine C 202%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Maak de paprika’s schoon en snijd in stukken. Pel en snijd de uien in partjes. Hak de noten grof. Meng de koteletjes in een kom met de ketjap en 2 el olie en breng eventueel verder op smaak met wat peper en zout.

  2. Kook de b>rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten.

  3. Verhit ondertussen een wok, voeg een eetlepel Conimex Wok Olie toe en roerbak hierin de ui en paprika ca. 3 min. Voeg de boemboe Sajoer Boontjes en 200 ml heet water toe en laat op een matig hoog vuur ca. 10 min. garen. Voeg tussentijds als het gerecht te droog begint te worden een scheutje heet water toe.

  4. Verhit ondertussen een grillpan of de grill en gril de koteletjes ca. 2 minuten aan elke kant. Meng de rijst met de noten.

  5. Verdeel de rijst en de sajoer boontjes over 4 grote borden. Leg de gegrilde lamskoteltjes erbij.