Sajoer boontjes met kip en mihoen

Dit recept mihoen met de sajoer boontjes en de kip is een zalig maar eenvoudig recept. De sperziebonen en de kip zijn al vlot klaar, maar in de wok gaat het helemaal snel. Eet smakelijk!

10 stemmen

15 min
Pittig

Ingrediënten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Maak de sperziebonen schoon en kook ze 5 minuten in ruim kokend water. Giet ze af in een vergiet, spoel ze met koud water af en laat ze goed uitlekken. Pel en snijd de uien in halve ringen. Snijd de gerookte kipfilet in smalle reepjes. Breng in een ruime pan vast een flinke laag water met wat zout aan de kook voor de mihoen.

Laat een grote wok goed heet worden, schenk er 2 eetlepels Conimex wok olie in en roerbak hierin de sperziebonen en de uienringen 3 minuten. Voeg de Conimex boemboe sajoer boontjes en 1 dl water toe en laat het gerecht 3 minuten pruttelen.

Kook de Conimex mihoen ongeveer 15 seconden. Giet de noedels dan direct af in een vergiet, spoel ze met koud water af en laat ze goed uitlekken.

Schep de mihoen en de gerookte kipfiletreepjes door de boontjes en wok het gerecht nog een paar minuten, tot alles door en door warm is. Serveer direct of laat het afkoelen.

Serveer de warme of koude gewokte sajoerboontjes in diepe borden of kommen.

Serveertip

Zet kommetjes Conimex Gebakken Uitjes, Seroendeng, Sambal, Ketjap, Atjar en Kroepoek op tafel.

Variaties

Vervang de sperziebonen in deze sajoer boontjes met kip en mihoen door bloemkool en/of broccoliroosjes. Bestrooi met wat fijngehakte gezouten pinda's of cashewnoten.