Sajoer boontjes met cherrytomaatjes en gegrilde karbonades

Dit recept sperziebonen in de boemboe Conimex voor sajoer boontjes met cherrytomaatjes en karbonades geeft en verrukkelijke maaltijd. De sojasaus geeft zijn heerlijke smaak aan dit oosterse gerecht.

0 stemmen

20 min
Kruidig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Meng de Conimex sojasaus met 1 eetlepel Conimex wok olie en wat peper. Wentel de kipkarbonades erdoor. Verhit een grillpan en gril de karbonaadjes op een matig vuur in 25-30 min. rondom bruin en gaar.

Verhit ondertussen een hapjespan, voeg een eetlepel wok olie toe en roerbak hierin de sperziebonen 3 min. Voeg de Conimex boemboe sajoer boontjes en 3 dl water toe en laat op een laag vuur ca. 25 min. zachtjes pruttelen.

Maak de cherrytomaatjes schoon en evt. halveren. Pel en snijd de knoflook in partjes. Verhit een eetlepel wok olie in een pan en bak de knoflook 2 min.

Kook de Conimex wok noedels volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten en goed laten uitlekken. Schep de cherrytomaatjes door de sajoerboontjes en kook ze kort mee. Meng de noedels in de pan met de knoflook, breng op smaak met wat peper en zout.

Verdeel de noedels over 4 grote borden, leg hierop een gegrild karbonaadje en schep de sajoerboontjes met kerstomaatjes ernaast. Bestrooi de bieslook over de groenten.

Serveertip

Geef er Conimex Smaakmaker Sojasaus bij om zelf aan tafel toe te voegen.

Variaties

Vervang de kipkarbonades in deze sajoer boontjes met cherrytomaatjes en gegrilde karbonades door varkenskarbonades of lamskoteletjes.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 881 kcal
Proteïnes 43,217 g
Suikers 10,638 g
Vezels 6,249 g
Vetten: 50,977 g
- Verzadigde vetten 14,82 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 351,368 g
Transvetten 0,379 g
Cholesterol 197,336 mg
Sodium 1181,947 mg

* 1 portie = 100 g