Sajoer boontjes met cherrytomaatjes en gegrilde karbonades

Sajoer boontjes met cherrytomaatjes en gegrilde karbonades

Dit recept sperziebonen in de boemboe Conimex voor sajoer boontjes met cherrytomaatjes en karbonades geeft en verrukkelijke maaltijd. De sojasaus geeft zijn heerlijke smaak aan dit oosterse gerecht.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 2 el Conimex Sojasaus
  • 3 el Conimex Wok Olie
  • 4 kipkarbonades
  • 450 g gebroken sperziebonen
  • 1 bakje Conimex Boemboe Sajoer Boontjes
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 250 g Conimex Wok Noedels
  • 1 el verse bieslook, fijngeknipt
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 881
    • Eiwitten 43.2g
    • Koolhydraten incl. vezels 65.5g
    • Koolhydraten excl. vezels 59.2g
    • Suikers 10.6g
    • Vezels 6.2g
    • Vetten 51.0g
    • Verzadigde vetten 14.8g
    • Onverzadigde vetten 30.7g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 8.7g
    • Meervoudig onverzadigd vet 6.9g
    • Transvet 0.4g
    • Cholesterol 197mg
    • Natrium 1182mg
    • Zout 2.95g
    • Calcium 10%
    • Ijzer 14%
    • Potassium 26%
    • Vitamine C 25%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Meng de Conimex sojasaus met 1 eetlepel Conimex wok olie en wat peper. Wentel de kipkarbonades erdoor. Verhit een grillpan en gril de karbonaadjes op een matig vuur in 25-30 min. rondom bruin en gaar.

  2. Verhit ondertussen een hapjespan, voeg een eetlepel wok olie toe en roerbak hierin de sperziebonen 3 min. Voeg de Conimex boemboe sajoer boontjes en 3 dl water toe en laat op een laag vuur ca. 25 min. zachtjes pruttelen.

  3. Maak de cherrytomaatjes schoon en evt. halveren. Pel en snijd de knoflook in partjes. Verhit een eetlepel wok olie in een pan en bak de knoflook 2 min.

  4. Kook de Conimex wok noedels volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten en goed laten uitlekken. Schep de cherrytomaatjes door de sajoerboontjes en kook ze kort mee. Meng de noedels in de pan met de knoflook, breng op smaak met wat peper en zout.

  5. Verdeel de noedels over 4 grote borden, leg hierop een gegrild karbonaadje en schep de sajoerboontjes met kerstomaatjes ernaast. Bestrooi de bieslook over de groenten.