Sajoer boontjes met champignons, sesamzalm en rijst

De zalm in dit recept wordt bestreken met sesamzaadjes en geserveerd met basmati rijst met ketjap manis en de boemboe sajoer boontjes van Conimex met sperziebonen. Lekker eten!

11 stemmen

20 min
Mild

Ingrediënten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de basmati rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.

Verhit een wok, voeg een scheutje Conimex wokolie toe en wok de sperziebonen 2 minuten. Wok de champignons 2 minuten mee. Meng 3 dl water met de Conimex boemboe sajoer boontjes, ca. 13 minuten laten pruttelen.

Snijd intussen de zalm in vier porties, bestrijk met de Conimex ketjap manis en laat 2 minuten staan.

Doe een scheutje Conimex wokolie in een hete koekenpan en bak de zalm ca. 2 minuten aan beide zijden. Strooi de sesamzaden erover.

Leg de zalm op 4 borden. Schep de sajoer boontjes en de rijst erbij.

Variaties

Voeg aan de Ketjap in deze sajoer boontjes met champignons, sesamzalm en rijst wat Gembersiroop toe en gebruik het mengsel als marinade. Vervang de zalm door verse tonijn.