Sajoer boontjes met champignons, sesamzalm en rijst

Sajoer boontjes met champignons, sesamzalm en rijst

De zalm in dit recept wordt bestreken met sesamzaadjes en geserveerd met basmati rijst met ketjap manis en de boemboe sajoer boontjes van Conimex met sperziebonen. Lekker eten!

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Mild

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g zilvervliesrijst
  • 250 g champignons
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 500 g gebroken sperziebonen
  • 1 bakje Conimex Boemboe Sajoer Boontjes
  • 300 g zalmfilet
  • 3 el Conimex Ketjap Manis
  • 1 el geroosterde sesamzaden
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 687
    • Eiwitten 29.0g
    • Koolhydraten incl. vezels 103.9g
    • Koolhydraten excl. vezels 95.0g
    • Suikers 13.6g
    • Vezels 9.0g
    • Vetten 18.8g
    • Verzadigde vetten 3.5g
    • Onverzadigde vetten 13.8g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 2.4g
    • Meervoudig onverzadigd vet 2.6g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 35mg
    • Natrium 1072mg
    • Zout 2.67g
    • Calcium 15%
    • Ijzer 17%
    • Potassium 30%
    • Vitamine C 6%
    • Vitamine A 2%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.

  2. Verhit een wok, voeg een scheutje Conimex wokolie toe en wok de sperziebonen 2 minuten. Wok de champignons 2 minuten mee. Meng 3 dl water met de Conimex boemboe sajoer boontjes, ca. 13 minuten laten pruttelen.

  3. Snijd intussen de zalm in vier porties, bestrijk met de Conimex ketjap manis en laat 2 minuten staan.

  4. Doe een scheutje Conimex wokolie in een hete koekenpan en bak de zalm ca. 2 minuten aan beide zijden. Strooi de sesamzaden erover.

  5. Leg de zalm op 4 borden. Schep de sajoer boontjes en de rijst erbij.