Sajoer Boontjes met Ajam Paniki en mango

Eenvoudig recept sajoer boontjes met Conimex Ajam Paniki, witte rijst en mango. Maak dit gerecht nog lekkerder door Sambal Badjak naar smaak toe te voegen.

95 stemmen

20 min
Kruidig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af in een vergiet, spoel af met koud water en laten uitlekken.

Snijd ondertussen de sperziebonen in tweeën en de kip in blokjes.

Laat een hapjespan op hoog vuur heet worden, voeg 2 el Conimex Wok Olie toe en roerbak de sperziebonen 2 min. Voeg de boemboe Sajoer Boontjes en 200 ml water toe en laat op een matig hoog vuur de boontjes ca. 10 min. garen

Schil ondertussen de mango, verwijder de pit en snijd in blokjes van 3 cm.

Verhit een wok, voeg een el olie toe en roerbak de kip 5 min. Voeg de boemboe Ajam Paniki en 200 ml water toe. Laat het geheel 5 minuten op een hoog vuur koken totdat de helft van het vocht verdampt is. Voeg op het laatst de blokjes mango toe en warm deze 1 minuut mee.

Schep de rijst, de Sajoer boontjes en de Ajam Paniki met mango op 4 borden.

Serveertip

Maak je Sajoer boontjes met Ajam Paniki en mango nog lekkerder met Conimex Kroepoek Naturel en Conimex Sambal Badjak.

Variaties

Je kunt dit gerecht ook maken met sugar snaps en snijboontjes. Laat de sperziebonen dan achterwege.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 776,0 kcal
Proteïnes 33,9 g
Suikers 19,9 g
Vezels 6,7 g
Vetten: 21,5 g
- Verzadigde vetten 4,0 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 1,8 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 71,0 mg
Sodium 1.064,1 mg

* 1 portie = 100 g