Sajoer Boontjes met Ajam Paniki en mango

Sajoer Boontjes met Ajam Paniki en mango

Eenvoudig recept sajoer boontjes met Conimex Ajam Paniki, witte rijst en mango. Maak dit gerecht nog lekkerder door Sambal Badjak naar smaak toe te voegen.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 gram witte rijst
  • 400 gram sperziebonen
  • 400 gram kipfilet
  • 3 eetlepels Conimex Wok Olie
  • 1 mango
  • 1 bakje 95 gram Conimex Boemboe Sajoer Boontjes
  • 1 bakje 95 gram Conimex Boemboe Ajam Paniki
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 776
    • Eiwitten 33.9g
    • Koolhydraten incl. vezels 114.8g
    • Koolhydraten excl. vezels 108.1g
    • Suikers 19.9g
    • Vezels 6.7g
    • Vetten 21.5g
    • Verzadigde vetten 4.0g
    • Onverzadigde vetten 17.0g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.8g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.0g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 71mg
    • Natrium 1064mg
    • Zout 2.66g
    • Calcium 9%
    • Ijzer 10%
    • Potassium 22%
    • Vitamine C 16%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af in een vergiet, spoel af met koud water en laten uitlekken.

  2. Snijd ondertussen de sperziebonen in tweeën en de kip in blokjes.

  3. Laat een hapjespan op hoog vuur heet worden, voeg 2 el Conimex Wok Olie toe en roerbak de sperziebonen 2 min. Voeg de boemboe Sajoer Boontjes en 200 ml water toe en laat op een matig hoog vuur de boontjes ca. 10 min. garen

  4. Schil ondertussen de mango, verwijder de pit en snijd in blokjes van 3 cm.

  5. Verhit een wok, voeg een el olie toe en roerbak de kip 5 min. Voeg de boemboe Ajam Paniki en 200 ml water toe. Laat het geheel 5 minuten op een hoog vuur koken totdat de helft van het vocht verdampt is. Voeg op het laatst de blokjes mango toe en warm deze 1 minuut mee.

  6. Schep de rijst, de Sajoer boontjes en de Ajam Paniki met mango op 4 borden.