Rundvleescurry met aardappels en doperwten

Een rundvlees recept als deze is niet te missen. De aardappelen en doperwten vullen de rode curry, maar de biefreepjes staan centraal. De romige kokosmelk geeft een oosterse smaak aan dit zalige gerecht.

2 stemmen

25 min
Mild
Onze producten in dit recept

Ingrediënten

  • 6 grote vastkokende aardappels
  • 1 grote ui
  • 1 el Conimex Wok Olie
  • 400 g biefreepjes
  • 2 bakjes rode currypasta
  • 2 pakjes Conimex Romige Kokosmelk
  • 400 g diepvries doperwtjes
  • 4 el verse koriander, fijngehakt

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Was en schil de aardappels. Snijd ze in gelijke kleine stukjes. Pel en snijd de ui in partjes.

Laat een grote wok goed heet worden, schenk er een eetlepel Conimex wokolie in en roerbak hierin de aardappelstukjes en de uienpartjes 5 minuten. Wok dan de biefreepjes en de rode currypasta’s 5 minuten mee. Schenk de Conimex romige kokosmelk erbij en laat het mengsel, met een deksel op de wok, op een laag vuur ongeveer 15 minuten zachtjes koken.

Schep de doperwtjes erdoor en laat het gerecht nog 5 minuten zachtjes pruttelen. Bestrooi de curry met de fijngehakte koriander en serveer het gerecht in een diepe schaal of op 4 warme borden.

Serveertip

Zet kommetjes Conimex Geraspte kokos en Gebakken Uitjes op tafel.

Variaties

Als variatie op deze rundvleescurry met aardappels en doperwten kun je in plaats van rundvlees ook kip gebruiken. Vervang ook eens de doperwtjes door gebroken sperzieboontjes of twee in reepjes gesneden groene paprika’s.