Rundvlees en knapperige groentereepjes in pikant gekruide satésaus

Rundvlees en knapperige groentereepjes in pikant gekruide satésaus

Dit rijstgerecht rundvlees- en knapperige groentereepjes in pikant gekruide satésaus is zeer compleet en staat in 20 minuten tijd al op tafel. Extra lekker door Conimex Ketjap Asin en geserveerd met Conimex Saté saus Pikant Kant en Klaar. Dit rundvleesreepjesgerecht is voor 4 personen.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Pittig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 2 uien
  • 1 kleine struik bleekselderij
  • 200 g wortelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g basmati rijst
  • 2 eetlepels Conimex Wok Olie
  • 400 g mager rundvlees, in reepjes
  • 2 el Conimex Ketjap Asin
  • 400 g Conimex Saté saus Pikant Kant en Klaar
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 831
    • Eiwitten 35.8g
    • Koolhydraten incl. vezels 124.8g
    • Koolhydraten excl. vezels 118.9g
    • Suikers 33.5g
    • Vezels 5.9g
    • Vetten 22.1g
    • Verzadigde vetten 4.3g
    • Onverzadigde vetten 17.2g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 1.5g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.7g
    • Transvet 0.2g
    • Cholesterol 36mg
    • Natrium 1472mg
    • Zout 3.68g
    • Calcium 5%
    • Ijzer 16%
    • Potassium 22%
    • Vitamine C 12%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Pel en halveer de uien. Houd de selderijblaadjes van de struik apart. Snijd de uien, bleekselderij en worteltjes in reepjes. Pel en hak de knoflook fijn. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Verhit een wok, schenk er 2 el Conimex Wok Olie in en wok hierin de rundvleesreepjes 3 minuten. Schep ze uit de wok en veeg deze met keukenpapier schoon. Voeg nog een scheutje olie toe en roerbak hierin de uien- en groentereepjes 4 minuten. Wok dan de vleesreepjes, de knoflook en de Conimex Ketjap Asin 2 minuten mee.

  3. Verwarm de Conimex Saté saus Pikant Kant en Klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de helft ervan door het mengsel in de wok.

  4. Schep de rijst en de vleesreepjes en groentereepjes in satésaus op 4 borden en strooi de selderij erover.