Roergebakken tofu uit Singapore of Hong shao doufu

Roergebakken tofu uit Singapore of Hong shao doufu

Maak eens roergebakken tofu uit Singapore! Deze hong shao doufu of roergebakken tofu uit Singapore staat in 20 minuten op tafel en heeft een bijzonder lekkere en milde authentieke smaak. Met lekker veel groenten en knapperig gefrituurde tofu maak je in korte tijd een bijzondere roerbak uit Singapore.

Servings

2

Prep

20 min

Cook time

Mild en kindvriendelijk

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 225 g tofu, in blokjes van 2 cm
  • 1½ eetlepel Conimex Wokolie
  • 50 verse peultjes, afgehaald
  • ½ kleine rode paprika, in reepjes
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 theelepel geraspte verse gemberwortel
  • 75 g shiitakes (of champignons), in plakjes
  • ½ eetlepel oestersaus
  • ½ eetlepel Conimex Sojasaus
  • ½ eetlepel witte wijn of rijstwijn
  • ½ eetlepel maïzena
  • 1½ theelepel sesamolie
  • 1 eetlepel geroosterde pinda's
  • Serveergrootte 2

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 648
    • Eiwitten 35.2g
    • Koolhydraten incl. vezels 97.8g
    • Koolhydraten excl. vezels 66.2g
    • Suikers 2.7g
    • Vezels 31.7g
    • Vetten 19.5g
    • Verzadigde vetten 3.1g
    • Onverzadigde vetten 16.0g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 3.7g
    • Meervoudig onverzadigd vet 4.5g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 358mg
    • Zout 0.89g
    • Calcium 62%
    • Ijzer 42%
    • Potassium 90%
    • Vitamine C 724%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Verwarm een frituurpan voor tot 175 °C. Frituur de tofu goudbruin en laat ze uitlekken op een met keukenpapier bekleed bord.

  2. Verhit 1½ eetlepel wokolie in een wok en roerbak de peultjes, paprika en shiitakes (of champignons) 1 minuut op een hoog vuur. Zet het vuur iets lager en voeg dan de het uiegeperste teentje knoflook en de 1 theelepel geraspte gemberwortel toe. Roerbak kort met de groenten mee. Roer een ½ eetlepel oestersaus, ½ eetlepel sojasaus en ½ eetlepel witte wijn of rijstwijn erdoor en breng alles aan de kook.

  3. Roer intussen de maïzena met ½ eetlepel water los. Schep het door het groentemengsel in de pan en laat het vocht binden. Zet het vuur uit en schep de tofu en 1½ theelepel sesamolie erdoor. Verdeel het gerecht over 2 borden en bestrooi met de geroosterde pinda’s.

Extra nodig: frituurpan met frituurolie