Ingrediënten
ongegroepeerd
- 225 g tofu, in blokjes van 2 cm
- 1½ eetlepel Conimex Wokolie
- 50 verse peultjes, afgehaald
- ½ kleine rode paprika, in reepjes
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 theelepel geraspte verse gemberwortel
- 75 g shiitakes (of champignons), in plakjes
- ½ eetlepel oestersaus
- ½ eetlepel Conimex Sojasaus
- ½ eetlepel witte wijn of rijstwijn
- ½ eetlepel maïzena
- 1½ theelepel sesamolie
- 1 eetlepel geroosterde pinda's
Bereidingswijze
ongegroepeerd
-
Verwarm een frituurpan voor tot 175 °C. Frituur de tofu goudbruin en laat ze uitlekken op een met keukenpapier bekleed bord.
-
Verhit 1½ eetlepel wokolie in een wok en roerbak de peultjes, paprika en shiitakes (of champignons) 1 minuut op een hoog vuur. Zet het vuur iets lager en voeg dan de het uiegeperste teentje knoflook en de 1 theelepel geraspte gemberwortel toe. Roerbak kort met de groenten mee. Roer een ½ eetlepel oestersaus, ½ eetlepel sojasaus en ½ eetlepel witte wijn of rijstwijn erdoor en breng alles aan de kook.
-
Roer intussen de maïzena met ½ eetlepel water los. Schep het door het groentemengsel in de pan en laat het vocht binden. Zet het vuur uit en schep de tofu en 1½ theelepel sesamolie erdoor. Verdeel het gerecht over 2 borden en bestrooi met de geroosterde pinda’s.
Ontdek al onze producten:
Seroendeng is een strooisel van geroosterde kokos, pinda's en specerijen. Heerlijk als garnering bij een Bami- of Nasigerecht.
Gebakken Uitjes zijn heerlijk als bijgerecht bij Nasi, Bami en andere Aziatische gerechten.
Atjar is Indonesisch voor zoetzure groenten. De frisse smaak van Atjar past goed bij gekruide gerechten zoals Nasi of Bami.
Sambal Badjak is een gebakken sambal die zorgt voor een kruidige en milde smaak. Deze sambal is gemaakt met duurzaam geteelde chilipepers