Roergebakken Thaise bloemkool met sperziebonen

Roergebakken Thaise bloemkool met sperziebonen

Met deze roergebakken Thaise bloemkool met sperziebonen maak je van sperziebonen en bloemkool een verrassend Aziatisch bijgerecht. Dit heerlijk gekruide roerbakgerecht staat in 15 minuten op tafel! Wat wil je nog meer?

Servings

2

Prep

15 min

Cook time

Mild en kindvriendelijk

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1 eetlepel fjingehakt korianderblad
  • ½ theelepel gemalen kurkuma (geelwortel)
  • 1 theelepel donkere basterdsuiker
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels vissaus
  • 3 bosuitjes
  • 100 g sperziebonen, afgehaald
  • 2 eetlepels Conimex Wokolie
  • 200 g bloemkool, in kleine roosjes
  • 1 eetlepel limoensap
  • Serveergrootte 2

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 167
    • Eiwitten 3.2g
    • Koolhydraten incl. vezels 11.5g
    • Koolhydraten excl. vezels 8.2g
    • Suikers 4.3g
    • Vezels 3.3g
    • Vetten 12.9g
    • Verzadigde vetten 2.3g
    • Onverzadigde vetten 10.5g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.0g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.2g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 1422mg
    • Zout 3.55g
    • Calcium 7%
    • Ijzer 7%
    • Potassium 11%
    • Vitamine C 29%
    • Vitamine A 5%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Meng het fijngehakte korianderblad met ½ theelepel kurkuma, 1 theelepel donkere basterdsuiker, 2 teentjes uitgeperste knoflook en 2 eetlepels vissaus tot een glad mengsel. Was de bosui, snijd het wit in grove stukken van 2 cm en het groen in fijne ringetjes en houd alles apart.

  2. Halveer de schoongemaakte sperziebonen. Verwarm een wok op middelmatig vuur en schenk 2 eetlepels wokolie in de wok. Roerbak de bloemkool in ca. 3 minuten lichtbruin. Voeg de sperziebonen en het wit van de bosui toe en roerbak nog 1 minuut mee.

  3. Voeg het kruidenmengsel toe en bak het mee zodat alle smaken vrij kunnen komen. Blus het af met 100 ml water en laat het 3 minuten afgedekt sudderen.

  4. Roer alles goed door elkaar, breng eventueel op smaak met zout en schep limoensap naar smaak erdoor. Doe de groenten in een schaal. Bestrooi de roergebakken Thaise bloemkool met sperziebonen met het fijngesneden groen van de bosui.