Roergebakken pikante Koreaanse taugé met knoflook en sesamolie

Roergebakken pikante Koreaanse taugé met knoflook en sesamolie

Deze roergebakken pikante Koreaanse taugé met knoflook en sesamolie is een heerlijk bijgerecht dat in minder dan 10 minuten op tafel staat. Maak dit lekkere kruidige bijgerecht als bijgerecht voor bij een Koreaanse maaltijd!

Servings

2

Prep

10 min

Cook time

Mild

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 2 theelepels sesamolie
  • 300 g taugé
  • teentje knoflook, geperst
  • ½ eetlepel Conimex Sambal Badjak
  • 2 bosuitjes, in dunne ringetjes
  • theelepels geroosterde sesamzaadjes
  • Serveergrootte 2

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 134
    • Eiwitten 8.3g
    • Koolhydraten incl. vezels 12.3g
    • Koolhydraten excl. vezels 6.5g
    • Suikers 1.3g
    • Vezels 5.8g
    • Vetten 7.1g
    • Verzadigde vetten 1.1g
    • Onverzadigde vetten 5.5g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 2.4g
    • Meervoudig onverzadigd vet 3.0g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 134mg
    • Zout 0.33g
    • Calcium 8%
    • Ijzer 10%
    • Potassium 5%
    • Vitamine C 43%
    • Vitamine A 3%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Zet een wok op hoog vuur en schenk 2 theelepel sesamolie erin. Roerbak de taugé kort totdat het begint te kleuren.

  2. Voeg dan het uitgeperste teentje knoflook en ½ eetlepel sambal badjak toe roerbak kort mee. Strooi voor het serveren de bosui en de sesamzaadjes erover.