Roergebakken Chinese groene groenten

Roergebakken Chinese groene groenten

Met dit recept voor roergebakken Chinese groene groenten zet je snel een lekker groentegerecht op tafel. Lekker kruidig en vol van smaak. Een heerlijk bijgerecht voor bij een uitgebreide Chinese maaltijd of serveer de roergebakken groenten met rijst en vis of vlees.

Servings

2

Prep

15 min

Cook time

Mild en kindvriendelijk

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 100 g paksoi of baby paksoi, grof gesneden
  • 100 g broccoli, in kleine roosjes
  • 100 g verse peultjes, schoongemaakt
  • 1 eetlepel Conimex Wokolie
  • 1 klein teentje knoflook, geperst
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • Serveergrootte 2

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 152
    • Eiwitten 2.4g
    • Koolhydraten incl. vezels 7.1g
    • Koolhydraten excl. vezels 4.4g
    • Suikers 1.0g
    • Vezels 2.7g
    • Vetten 13.4g
    • Verzadigde vetten 2.1g
    • Onverzadigde vetten 10.9g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 2.7g
    • Meervoudig onverzadigd vet 3.0g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 253mg
    • Zout 0.63g
    • Calcium 6%
    • Ijzer 4%
    • Potassium 9%
    • Vitamine C 67%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Breng een pan met water en eventueel zout naar smaak aan de kook. Kook alle groenten direct na elkaar beetgaar en spoel ze koud. Laat alles goed uitlekken.

  2. Verhit een wok op hoog vuur en schenk de wokolie erin. Roerbak 1 geperst teentje knoflook met de groenten 1 minuut en voeg 1 eetlepel oestersaus en 1 eetlepel sesamolie toe. Schud alles goed om zodat de smaken en de saus goed met de groenten mengen. Serveer de roergebakken Chinese groene groenten direct.