Roedjak Manis Indonesische Salade

Roedjak Manis Indonesische Salade

Een frisse Indonesische fruitsalade met een beetje pit! De komkommer en het fruit geven deze salade een lekker frisse smaak. Heel gemakkelijk en bovendien erg lekker. Klinkt gek, maar het beste kun je halfrijpe of onrijpe vruchten gebruiken, anders gaat de smaak van het fruit overheersen. Deze salade is heel lekker in combinatie met Ikan Bakar Pedis.

Servings

4

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1 komkommer
  • 1 mango of papaja
  • 2 eetlepels Conimex Sweet Chilisaus
  • 2 eetlepels keuken tamarinde
  • 1 eetlepel palmsuiker of 3/4 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 1 theelepel Conimex Sambal Badjak
  • 1 theelepel citroensap
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 84
    • Eiwitten 1.0g
    • Koolhydraten incl. vezels 20.2g
    • Koolhydraten excl. vezels 19.1g
    • Suikers 12.2g
    • Vezels 1.0g
    • Vetten 0.3g
    • Verzadigde vetten 0.1g
    • Onverzadigde vetten 0.1g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.0g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.1g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 175mg
    • Zout 0.44g
    • Calcium 2%
    • Ijzer 2%
    • Potassium 6%
    • Vitamine C 19%
    • Vitamine A 2%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Meng alle ingrediënten, behalve het fruit en de komkommer, in een kom en roer goed door.

  2. Voeg het fruit en de komkommer toe.

Serveer deze salade naast Ikan Bakar Pedis.