Rode vleescurry met gembermihoen en broccoli

Lekker curry recept met in Conimex Wok Olie gebakken varkensvlees met broccoli, mihoen en heerlijke gembersiroop. Door de kruidenpasta en knapperige seroendeng krijgt dit gerecht een lekkere bite. Met sambal kun je de curry een lekker pittig smaakje geven.

0 stemmen

25 min
Pittig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Snijd het varkensvlees in stukjes van 2 cm. Was en verdeel de broccoli in roosjes. Snijd de steel in plakjes.

Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook en kook de broccoli ca. 5 minuten. Giet de roosjes direct af, laat ze goed laten uitlekken en houd ze warm in de pan met het deksel erop.

Laat, terwijl de broccoli kookt, een grote wok goed heet worden, schenk er wat olie in en wok hierin de stukjes vlees 3 minuten. Meng er de kruidenpasta en 1 dl water door en laat het 3-4 minuten zachtjes pruttelen. Verwarm ondertussen in een koekenpan 2 eetlepels olie en bak hierin de varkenhaasjes in circa 12 minuten goudbruin en gaar, geregeld keren.

Ondertussen de mihoen koken volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de noedels af in een vergiet, spoel ze met koud water af en laat ze goed uitlekken. Meng de mihoen met de gembersiroop.

Verdeel de mihoen over vier borden, schep de broccoli ernaast en de curry erop. Bestrooi zowel de curry als de broccoli met seroendeng. Geef de sambal er apart bij.

Serveertip

Lekker met Conimex Kroepoek.

Variaties

Vervang het vlees door een stevige visfilet, wok deze maar 2 minuten. Vervang de helft van de broccoli door bloemkool.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 594,0 kcal
Proteïnes 27,8 g
Suikers 10,1 g
Vezels 5,1 g
Vetten: 20,9 g
- Verzadigde vetten 5,2 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 276,7 g
Transvetten 0,1 g
Cholesterol 62,5 mg
Sodium 880,6 mg

* 1 portie = 100 g