Rode vleescurry met gembermihoen en broccoli

Rode vleescurry met gembermihoen en broccoli

Lekker curry recept met in Conimex Wok Olie gebakken varkensvlees met broccoli, mihoen en heerlijke gembersiroop. Door de kruidenpasta en knapperige seroendeng krijgt dit gerecht een lekkere bite. Met sambal kun je de curry een lekker pittig smaakje geven.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Pittig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 gram varkenshaas of lamshaas
  • 600 gram broccoli
  • 3 el Conimex Wok Olie
  • 95 g Conimex Boemboe Rode Curry (1 bakje)
  • 250 g Conimex Mihoen (1 pak)
  • 4 eetlepels Conimex Gembersiroop
  • 2 el Conimex Seroendeng
  • 2 tl Conimex Sambal Oelek
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 594
    • Eiwitten 27.8g
    • Koolhydraten incl. vezels 76.3g
    • Koolhydraten excl. vezels 71.2g
    • Suikers 10.1g
    • Vezels 5.1g
    • Vetten 20.9g
    • Verzadigde vetten 5.2g
    • Onverzadigde vetten 15.1g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 1.3g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.9g
    • Transvet 0.1g
    • Cholesterol 63mg
    • Natrium 881mg
    • Zout 2.20g
    • Calcium 4%
    • Ijzer 8%
    • Potassium 17%
    • Vitamine C 72%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Snijd het varkensvlees in stukjes van 2 cm. Was en verdeel de broccoli in roosjes. Snijd de steel in plakjes.

  2. Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook en kook de broccoli ca. 5 minuten. Giet de roosjes direct af, laat ze goed laten uitlekken en houd ze warm in de pan met het deksel erop.

  3. Laat, terwijl de broccoli kookt, een grote wok goed heet worden, schenk er wat olie in en wok hierin de stukjes vlees 3 minuten. Meng er de kruidenpasta en 1 dl water door en laat het 3-4 minuten zachtjes pruttelen. Verwarm ondertussen in een koekenpan 2 eetlepels olie en bak hierin de varkenhaasjes in circa 12 minuten goudbruin en gaar, geregeld keren.

  4. Ondertussen de mihoen koken volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de noedels af in een vergiet, spoel ze met koud water af en laat ze goed uitlekken. Meng de mihoen met de gembersiroop.

  5. Verdeel de mihoen over vier borden, schep de broccoli ernaast en de curry erop. Bestrooi zowel de curry als de broccoli met seroendeng. Geef de sambal er apart bij.