Rode viscurry met limoenboontjes en basmati rijst

Lekkere Thaise curry met vis. In Conimex Wok Olie gebakken vis met rijst, kokosmelk, sperziebonen en lente uitjes. De limoen geeft dit gerecht een lekkere frisse smaak. Serveer met Conimex Kroepoek Cassave.

2 stemmen

25 min
Kruidig
Onze producten in dit recept

Ingrediënten

  • 400 gram basmati rijst
  • 1 limoen
  • 3 lente-uitjes
  • 500 gram stevige visfilet (bijvoorbeeld roodbaars, pangasius of zalm)
  • 3 eetlepels Conimex Wok Olie
  • 600 gram sperziebonen
  • 1 bakje Conimex Boemboe Rode Curry
  • 1 pakje Conimex Romige Kokosmelk (200 ml)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet en laten uitlekken.

Rasp de schil van de limoen, halveer de limoen en pers uit. Snijd de lente-uitjes in fijne schuine ringen. Snijd de visfilet in gelijke stukjes (ca. 5 cm). Haal de sperziebonen af en kook ze ca. 8 minuten in ruim kokend water. Afgieten en koud spoelen.

Laat een (hapjes)pan op een hoog vuur heet worden,voeg 3 eetlepels Conimex Wok Olie in de pan, en bak hierin voorzichtig de stukjes vis rondom goudbruin in ca. 3 minuten.

Haal uit de pan en bewaar op een bord. Zet de (hapjes)pan terug op het vuur, voeg ¾ van de lente-uitjes, de kruidenpasta, de Conimex Romige Kokosmelk en een flinke scheut heet water toe en laat de curry op een matig hoog vuur ca. 5 minuten zachtjes pruttelen. Schep de stukjes vis voorzichtig door de rode curry, breng verder op smaak met 1-2 theelepels limoensap en warm goed door.

Laat ondertussen een wok op een hoog vuur heet worden, knijp ca. 1 eetlepel vloeibaar voor wokken in de wok, wacht tot de grootste belletjes verdwijnen en roerbak hierin de boontjes met de limoenrasp ca. 3 minuten. Voeg een paar druppels limoensap toe.

Verdeel de warme rijst, de limoenboontjes en de viscurry over 4 grote borden. Bestrooi met de rest van de lente-uitjes.

Serveertip

Geef knapperige Conimex Smaakmaker Kroepoek Cassave bij de rode viscurry met limoenboontjes en basmati rijst.

Variaties

Voeg voor een extra scherpe viscurry 1-2 theelepels Conimex Sambal Oelek aan de rode curry toe en bestrooi de viscurry op het laatst met wat gescheurde blaadjes basilicum.