Rode Thaise Garnalen Curry met paksoi en limoen

De Rode Thaise Currypasta waarmee deze curry wordt gemaakt is lekker pittig, maar zeker niet te heftig. In dit recept gebruik je garnalen naast paksoi, rode uien en limoen. In plaats van garnalen kun je ook vis of inktvisringen gebruiken of een combinatie maken. Als je geen vis wilt, kun je met deze currypasta ook een lekkere groente-, kip- of vleescurry maken.

6 stemmen

15 min

Ingrediënten (voor 2 porties)

Bereidingswijze (voor 2 porties)

Pel en snijd de rode uitjes elk in 6 partjes. Snijd de paksoi in stukken. Houd het groene blad en de steelstukken apart. Rasp de schil van de limoen. Halveer de limoen, snijd 1 helft in 2 parten.

Was en droog de paksoi heel goed (bijv. in een slacentrifuge). Dep de garnalen droog met keukenpapier.

Kook de rijstnoedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af in een vergiet.

Verwarm ondertussen een wok op hoog vuur, schenk er ca. 2 el wok olie in en wok de ui 2 min. Voeg de garnalen en limoenrasp toe en roerbak 3 min. Voeg de steelstukken van de paksoi toe en roerbak 1 min. Schuif de ingredi├źnten -als er veel vocht in de pan zit- naar de zijkant van de pan en laat het vocht in het midden van de pan verdampen. Zet het vuur laag. Roer de currypasta, 50 ml water en de kokosmelk erdoor. Knijp de halve limoen erboven uit. Breng al roerende aan de kook en laat de curry 2 min. zachtjes pruttelen. Voeg het groen van de paksoi toe. Even doorwarmen.

Verdeel de rijstnoedels over 2 grote kommen, schep de Rode Thaise Garnalen Curry met paksoi en limoen erbij. Leg de parten limoen ernaast.

Serveertip

Lekker met Conimex Kroepoek Sweet Chili!

Variaties

Vervang de paksoi door Chinese kool of Bimi. Bimi moet je wel wat langer wokken dus die gaat er eerst in en na 3 min. roerbakken kunnen dan de garnalen worden toegevoegd.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 763,0 kcal
Proteïnes 24,8 g
Suikers 20,2 g
Vezels 7,0 g
Vetten: 47,3 g
- Verzadigde vetten 19,7 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 0,6 g
Transvetten 0,1 g
Cholesterol 159,7 mg
Sodium 1.763,1 mg

* 1 portie = 100 g