Rode Thaise Garnalen Curry met paksoi en limoen

Rode Thaise Garnalen Curry met paksoi en limoen

De Rode Thaise Currypasta waarmee deze curry wordt gemaakt is lekker pittig, maar zeker niet te heftig. In dit recept gebruik je garnalen naast paksoi, rode uien en limoen. In plaats van garnalen kun je ook vis of inktvisringen gebruiken of een combinatie maken. Als je geen vis wilt, kun je met deze currypasta ook een lekkere groente-, kip- of vleescurry maken.

Servings

2

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 3 kleine rode uien
  • 400 g paksoi
  • 1 limoen
  • 1 Conimex Rijstnoedels 2mm
  • 1 pakje Conimex Thaise Rode Curry Paste
  • 1 pakje Conimex Kokosmelk
  • 250 g grote rauwe garnalen
  • 1 el Conimex Wokolie
  • Serveergrootte 2

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 763
    • Eiwitten 24.8g
    • Koolhydraten incl. vezels 61.2g
    • Koolhydraten excl. vezels 54.2g
    • Suikers 20.2g
    • Vezels 7.0g
    • Vetten 47.3g
    • Verzadigde vetten 19.7g
    • Onverzadigde vetten 26.4g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.1g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.4g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 157mg
    • Natrium 1763mg
    • Zout 4.40g
    • Calcium 19%
    • Ijzer 9%
    • Potassium 21%
    • Vitamine C 92%
    • Vitamine A 5%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Pel en snijd de rode uitjes elk in 6 partjes. Snijd de paksoi in stukken. Houd het groene blad en de steelstukken apart. Rasp de schil van de limoen. Halveer de limoen, snijd 1 helft in 2 parten.

  2. Was en droog de paksoi heel goed (bijv. in een slacentrifuge). Dep de garnalen droog met keukenpapier.

  3. Kook de rijstnoedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af in een vergiet.

  4. Verwarm ondertussen een wok op hoog vuur, schenk er ca. 2 el wok olie in en wok de ui 2 min. Voeg de garnalen en limoenrasp toe en roerbak 3 min. Voeg de steelstukken van de paksoi toe en roerbak 1 min. Schuif de ingrediënten -als er veel vocht in de pan zit- naar de zijkant van de pan en laat het vocht in het midden van de pan verdampen. Zet het vuur laag. Roer de currypasta, 50 ml water en de kokosmelk erdoor. Knijp de halve limoen erboven uit. Breng al roerende aan de kook en laat de curry 2 min. zachtjes pruttelen. Voeg het groen van de paksoi toe. Even doorwarmen.

  5. Verdeel de rijstnoedels over 2 grote kommen, schep de Rode Thaise Garnalen Curry met paksoi en limoen erbij. Leg de parten limoen ernaast.