Rode Thaise Garnalen Curry met paksoi en limoen

Rode Thaise Garnalen Curry met paksoi en limoen

De Rode Thaise Curry Paste waarmee deze curry wordt gemaakt is lekker pittig, maar zeker niet te heftig. In dit recept gebruik je garnalen naast paksoi, rode uien en limoen. In plaats van garnalen kun je ook vis of inktvisringen gebruiken of een combinatie maken. Als je geen vis wilt, kun je met deze currypasta ook een lekkere groente-, kip- of vleescurry maken.

Servings

4

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 3 rode uien
  • 800 g paksoi
  • 2 limoenen
  • 1 Conimex Rijstnoedels 2mm
  • 200 g Conimex Rode Curry Paste
  • 400 ml kokosmelk light
  • 500 g grote rauwe garnalen
  • 2 el Conimex Wokolie
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 393
    • Eiwitten 24.1g
    • Koolhydraten incl. vezels 28.1g
    • Koolhydraten excl. vezels 33.5g
    • Suikers 10.2g
    • Vezels 4.5g
    • Vetten 16.4g
    • Verzadigde vetten 8.1g
    • Onverzadigde vetten 6.2g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.1g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.4g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 157mg
    • Natrium 763mg
    • Zout 1.91g
    • Calcium 19%
    • Ijzer 9%
    • Potassium 20%
    • Vitamine C 90%
    • Vitamine A 5%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Pel en snijd de rode uien elk in 6 partjes. Snijd de paksoi in stukken. Houd het groene blad en de steelstukken apart. Rasp de schil van de limoenen. Snijd 1 limoen in kwartjes.

  2. Was en droog de paksoi heel goed (bijv. in een slacentrifuge). Dep de garnalen droog met keukenpapier.

  3. Kook de rijstnoedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af in een vergiet.

  4. Verwarm ondertussen een wok op hoog vuur, schenk er ca. 2 el wok olie in en wok de uien 2 min. Voeg de garnalen en limoenrasp toe en roerbak 3 min. Voeg de steelstukken van de paksoi toe en roerbak 1 min. Schuif de ingrediënten -als er veel vocht in de pan zit- naar de zijkant van de pan en laat het vocht in het midden van de pan verdampen. Zet het vuur laag. Roer de Rode Curry Paste en de kokosmelk erdoor. Knijp 1 limoen erboven uit. Breng al roerende aan de kook en laat de curry 2 min. zachtjes pruttelen. Voeg het groen van de paksoi toe. Even doorwarmen.

  5. Verdeel de rijstnoedels over 4 grote kommen, schep de Rode Thaise Garnalen Curry met paksoi en limoen erbij. Leg de parten limoen ernaast.