Rode curry met spinazie

Rode curry met spinazie

Heerlijke rode curry met spinazie, verse spinazie en kip. Een pittig en gezonde basis voor elk rijstgerecht. Ook erg lekker bij een barbecue. Extra lekker door Conimex Rode Curry, een geconcentreerde pittige kruidenpasta op basis van rode pepers en kokos.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 350 g kipfilet (in blokjes)
  • 95 g Conimex Boemboe Rode Curry
  • 125 ml kookroom
  • 200 g verse spinazie
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 306
    • Eiwitten 23.2g
    • Koolhydraten incl. vezels 11.4g
    • Koolhydraten excl. vezels 10.2g
    • Suikers 8.4g
    • Vezels 1.2g
    • Vetten 19.0g
    • Verzadigde vetten 6.1g
    • Onverzadigde vetten 10.3g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.4g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.5g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 79mg
    • Natrium 612mg
    • Zout 1.53g
    • Calcium 4%
    • Ijzer 7%
    • Potassium 14%
    • Vitamine C <1%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Verhit 2 el Conimex Wok Olie in een wok en bak hierin de kipfilet. Voeg de Conimex Kruidenpasta Rode Curry en 100 ml water toe en breng het geheel aan de kook.

  2. Voeg de kookroom toe en laat ongeveer 5 minuten sudderen op gematigd vuur tot de gewenste dikte is bereikt.

  3. Voeg de spinazie toe en laat het gerecht 2 minuten staan.