Rode curry met lamsvlees

Rode curry met lamsvlees

In dit recept wordt gebruik gemaakt van de rijke smaak uit de Thaise keuken. Met de Conimex Thaise rode curry paste heb je in een handomdraai een Thaise curry op tafel. Het malse lamsvlees maakt dit gerecht echt af.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Mild

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 300 g rijst
  • 500 g lamsfilet
  • 2 grote uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 paksoi
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 200 g Conimex Rode Curry Paste
  • 50 ml kokosmelk light
  • 3 takjes munt
  • 30 g geroosterde versnipperde amandelen
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 653
    • Eiwitten 37.1g
    • Koolhydraten incl. vezels 68.9g
    • Koolhydraten excl. vezels 74.3g
    • Suikers 6.5g
    • Vezels 4.5g
    • Vetten 20.2g
    • Verzadigde vetten 5.6g
    • Onverzadigde vetten 13.1g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 5.6g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.9g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 82mg
    • Natrium 96mg
    • Zout 0.24g
    • Calcium 9%
    • Ijzer 35%
    • Potassium 19%
    • Vitamine C 11%
    • Vitamine A 2%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Snij de lamsfilet in blokjes, de uien in ringen en de paksoi in stukjes.

  2. Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking.

  3. Verhit 2 el Conimex Wokolie, bak hierin de ui en de knoflook glazig. op matig vuur in 3 minuten glazig. Roerbak dan het vlees ca. 4 minuten mee. Meng tot slot de Conimex Rode Curry Paste en 1/2 dl water door het vleesmengsel en laat het zo nog 2 minuten bakken.

  4. Draai het vuur laag en laat de curry met een deksel op de pan in 1,5 uur zachtjes gaar worden. Roer het af en toe even door.

  5. Meng 3 minuten voor het einde van de kooktijd de kokosmelk en de paksoi door de curry.

  6. Serveer de lamscurry in een diepe schaal, met de rijst. Strooi de munt en de amandelen erover.