Rode curry met lamsvlees

Rode curry met lamsvlees

In dit recept wordt gebruik gemaakt van de rijke smaak uit de Thaise keuken. Met de Conimex Thaise rode curry paste heb je in een handomdraai een Thaise curry op tafel. Het malse lamsvlees maakt dit gerecht echt af.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Mild

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 300 g rijst
  • 500 g lamsfilet
  • 2 grote uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 paksoi
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 77 g Conimex Thaise Rode Curry Paste
  • 50 ml Conimex Kokosmelk 250ml
  • 3 takjes munt
  • 30 g geroosterde versnipperde amandelen
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 714
    • Eiwitten 34.9g
    • Koolhydraten incl. vezels 75.8g
    • Koolhydraten excl. vezels 71.4g
    • Suikers 8.8g
    • Vezels 4.4g
    • Vetten 29.3g
    • Verzadigde vetten 7.6g
    • Onverzadigde vetten 20.3g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 5.6g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.9g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 82mg
    • Natrium 476mg
    • Zout 1.19g
    • Calcium 9%
    • Ijzer 35%
    • Potassium 19%
    • Vitamine C 11%
    • Vitamine A 2%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Snij de lamsfilet in blokjes, de uien in ringen en de paksoi in stukjes.

  2. Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking.

  3. Verhit 2 el Conimex Wokolie, bak hierin de ui en de knoflook glazig. op matig vuur in 3 minuten glazig. Roerbak dan het vlees ca. 4 minuten mee. Meng tot slot de Conimex Kruidenpasta Rode Curry en 1/2 dl water door het vleesmengsel en laat het zo nog 2 minuten bakken.

  4. Draai het vuur laag en laat de curry met een deksel op de pan in 1,5 uur zachtjes gaar worden. Roer het af en toe even door.

  5. Meng 3 minuten voor het einde van de kooktijd de Conimex kokosmelk en de paksoi door de curry.

  6. Serveer de lamscurry in een diepe schaal, met de rijst. Strooi de munt en de amandelen erover.