Rode Curry met kip, peultjes en cherrytomaatjes

Rode Curry met kip, peultjes en cherrytomaatjes

Heerlijk Rode Curry recept met in Conimex Wok Olie gebakken kipfilet, knapperige peultjes en zoete cherrytomaatjes. Lekker met knapperige cassave kroepoek.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Pittig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 200 gram pandanrijst
  • 400 gram kipfilet
  • 150 gram cherrytomaatjes
  • 200 gram peultjes
  • 2 eetlepels Conimex Wok Olie
  • 200 milliliter romige kokosmelk
  • 1 bakje gram Conimex Boemboe Rode Curry
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 544
    • Eiwitten 30.1g
    • Koolhydraten incl. vezels 48.2g
    • Koolhydraten excl. vezels 45.8g
    • Suikers 4.4g
    • Vezels 2.5g
    • Vetten 26.2g
    • Verzadigde vetten 16.7g
    • Onverzadigde vetten 6.6g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.7g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.7g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 70mg
    • Natrium 65mg
    • Zout 0.16g
    • Calcium 3%
    • Ijzer 6%
    • Potassium 18%
    • Vitamine C 41%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af in een vergiet, spoel af met koud water en laten uitlekken. Snijd ondertussen de kip in blokjes, de cherrytomaatjes in tweeën en maak de peultjes schoon.

  2. Verhit 2 el wok olie in een wok. Roerbak hierin de kipblokjes 4 min. Voeg de currypasta, de kokosmelk en 50 ml water toe en meng dit goed door. Breng het geheel al roerend aan de kook.

  3. Voeg de peultjes toe en roerbak 5 min. goed door tot de saus de gewenste dikte heeft. Voeg als laatste de cherrytomaatjes toe en verwarm ze nog 2 min. met het geheel mee.

  4. Schep de rijst en de rode Thaise curry met de kip, peultjes en cherrytomaatjes op 4 borden.