Rode Curry met kip en peultjes

Rode Curry met kip en peultjes

De lekkerste rode curry met kip en peultjes maak je eenvoudig zelf met dit recept en Conimex Kruidenpasta Rode Curry, kokosmelk en cherrytomaatjes. Serveer deze verrukkelijke curry met rijst en je hebt een compleet rijstgerecht voor 4 personen.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Pittig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 350 g kipfilet (in blokjes)
  • 95 g Conimex Boemboe Rode Curry
  • 200 ml Conimex Kokosmelk
  • 100 g peultjes
  • 100 g cherrytomaatjes (in tweeën)
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 331
    • Eiwitten 22.6g
    • Koolhydraten incl. vezels 14.7g
    • Koolhydraten excl. vezels 12.6g
    • Suikers 9.1g
    • Vezels 2.1g
    • Vetten 20.5g
    • Verzadigde vetten 9.3g
    • Onverzadigde vetten 10.8g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.5g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.4g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 62mg
    • Natrium 620mg
    • Zout 1.55g
    • Calcium 2%
    • Ijzer 4%
    • Potassium 13%
    • Vitamine C 23%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Verhit 2 el Conimex Wok Olie in een wok. Roerbak hierin de kipblokjes gaar. Voeg de Conimex Kruidenpasta Rode Curry, de kokosmelk en 50 ml water toe en meng goed door. Breng het geheel al roerend aan de kook.

  2. Voeg de peultjes toe en roer 5 minuten goed door op gematigd vuur tot de saus de gewenste dikte heeft.

  3. Voeg als laatste de cherrytomaatjes toe en warm ze nog 2 minuten mee.